Jegyzői engedély megszerzése locsolókút fúrásához

locsolókút engedélyA locsolókút engedélyezése 2 lépcsőben történik.

1. A 101/2007. (XII. 23.) KvVM rendelet 3. melléklet kitöltésével és a hozzá tartozó kútszerkezeti rajz, tulajdoni lap, kataszteri helyszínrajz csatolásával kérelmezni kell a jegyzőnél a kútfúrás engedélyezését.

A jegyző saját hatáskörben vagy szakhatóságok bevonásával kiadja a vízjogi létesítési engedélyt.
Az engedély kiadására 21 napja van a jegyzőnek, de ez az adott település nagyságával általában arányos. Kis településen néhány nap, nagyvárosban 60 nap.

Az engedély birtokában lehet megkezdeni a kútfúrást!

2. A kútfúrást követően az építőiparban megszokott használatbavételi engedélyt kell kérni a jegyzőtől. Ugyanazt az adatlapot kell kitölteni, csak itt már a megvalósult adatokkal.

2 gondolat erről: „Jegyzői engedély megszerzése locsolókút fúrásához

  1. Kérdésem volna -hogy a jegyző az engedély kiadása során figyelembe veszi e a szomszédos ingatlanaok érdekeit.Mennyire lehet közel tenni egy kutat a szomszéd ingatlanához?Mi van ha a tallajroskadás miatt kár keletkezik a szomszédos ingatlanban? Kit lehet perbe hivni? a jegyzőt, vagy az épitetőt?

  2. Nagyon rég óta volt a budapesti családi házban ásott kút, de be lett temetve. Most felujitanánk, és a betemetésbe fúrt kutat készítenénk, amiből az eredeti 8 méterről jönne a víz szivattyúval a kiskert locsolására. Ehhez kell-e engedély. Tekinthetjük ugy, hogy a régi kutat kitisztijuk, vagy ha azt valóban kitisztinanánk ahhoz szükséges-e engedély. Kell-e valami víjdijat fizetni a régi kutra illetve az uj után. Köszönöm a választ.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.